Aktuellt
Arenans inspel till regeringens forskningsproposition 2020
Torsdagen den 31 oktober lämnade Sweden Food Arena in sitt inspel till regeringens forskningsproposition 2020. Ledorden för inspelet är innovation, nyskapande samv [...]
Från stuprör till hängränna – att skapa förändring genom missions
För att lösa de samhällsutmaningar vi står inför i dag krävs att flera aktörer arbetar tillsammans. En metod för detta är det så kallade missionsinriktade angrepps [...]
Holländare ser potential i västerbottniska gårdar
Birgitta Falk, affärsrådgivare och lantbruksekonom i Robertsfors, stöttar holländska lantbrukare vid etablering i Robertsfors. Sedan 2014 har bland annat den väste [...]
HKScan tar viktigt steg för klimatneutral livsmedelsbransch 2045
Annelie Lundell, kvalitetschef HKScan, och Marie Gidlund, verksamhetsansvarig Sweden Food Arena. Under hösten 2019 tar HKScan sitt nästa och längsta klimatkliv hit [...]
Styrelsebeslut: fyra skarpa mål till 2030
Samtliga Sweden Food Areans elva styrelsemedlemmar samlade vid vårt fjärde möte. Bakre raden från vänster: Håkan Björklund, Axfood, Patrik Hansson, Arla Foods, Håk [...]
År 2080 står Norden för en betydande del av den globala matproduktionen
Bilden visar den förväntade utvecklingen av jordbruksproduktivitet i världen till 2080. I de röda områdena kommer produktiviteten att minska, medan den i de gröna [...]