Notiser om livsmedelsinnovation

Notiser om livsmedelsinnovation

16aug, 21

Klimatsmart fredagsmys

Orklas varumärke Frankful är ett nytt klimatsmart, växtbaserat tacovarumärke, skapat för att förenkla fredgasmyset med minsta möjliga motstånd. - Det är första gången på nästan 30 år som Orkla Foods i Sverige lanserar ett helt nytt varumärke och det är otroligt spännand [...]

21jun, 21

När vardagen går att forma

Att misslyckas vid bakning eller matlagning är något de allra flesta känner en frustration över, speciellt när det ligger ett stort arbete bakom. Att vara vegan och försöka göra något som efterliknar en fast form i form av en bulle eller limpa är näst intill helt omöjli [...]

14jun, 21

VegMe: Innovation och smakupplevelser

På Ingarö, i Stockholms skärgård ångar det av innovation och smakupplevelser. Under Pia Schönemyrs smaksäkra ledning utvecklas ingredienser, smaker, konsistens, och textur för VegMe: s veganprodukter. - Jag saknade ett klimatsmart vegansk premiumalternativ som bygger på [...]

01jun, 21

Vardagsinnovation för bättre folkhälsa

Att intresset för mat och dryck utan eller med mindre tillsatt socker växer märker Orkla Foods Sverige som sett en ökad försäljning av den typen av produkter. En lyckad innovation är Felix Osötad Tomatketchup. En helt sockerfri ketchup utan socker eller sötningsmedel so [...]

28maj, 21

Blockkedjeteknik, innovationen som ger Sveriges första spårbara öl

I början av maj lanserades för första gången en lokal och ekologisk öl som kan verifieras och spåras genom hela processen från det att det första maltkornet såddes till dess att ölet tappades på flaskan. Genom datainsamling och blockkedjeteknik kan du som konsument få r [...]

04maj, 21

Våga välj och prioritera så kommer innovationen att landa rätt

Maja Påhlman är Head of Innovation & Product Development på Lantmännen Cerealia. Det är ett av två matbolag inom Lantmännen som har ett antal kategorier och varumärken bland annat Axa, Go Green, Kungsörnen, Start och Finn Crisp med flera. - Jag ansvarar för vårt tid [...]

Till toppen