Notiser om livsmedelsinnovation

Notiser om livsmedelsinnovation

12sep, 22

Nu blir det enklare att spåra

Det finns ett stort behov av ökad spårbarhet i livsmedelskedjan: för ökad livsmedelssäkerhet, förbättrat och förenklat produktionssystem samt möjligheten att berätta produktens fulla historia, menar Cecilia Ryegård, grundare av Foodchain by Blockchain. Därför arrangerar [...]

22jun, 22

Världens första metanreducerade nötkött nu i butik

I ett unikt pilotprojekt mellan bioteknikföretaget Volta Greentech, dagligvarukedjan Coop och livsmedelsbolaget Protos presenteras nu världens första metanreducerade nötkött. Från 30 juni kan man köpa köttet i utvalda Coop-butiker. Svenska Volta Greentech har tagit fram [...]

16maj, 22

Svinnsmart innovation

Att göra mat med hjälp av mikrovågsteknik där maten på endast sju minuter går från råa ingredienser till en tillagad, pastöriserad, vacuumförpackad färdigrätt som ger hög kvalitet och lång hållbarhet. Och gör så att det smakar hemlagat. Det är Micvac-metoden. Idéen och [...]

05maj, 22

Hampa, den bortglömda supergrödan

Hampa har använts sedan medeltiden för att göra rep, segel och andra textilier. Faktum är att hampa dominerade världens textilproduktion fram till 1820-talet när bomull introducerades i stor skala. I Sverige var det olagligt att odla hampa mellan 1965–2003, men nu är ha [...]

22feb, 22

Ur kris föds innovation och kämpaglöd

Karin Bodin på Polarbröd hade länge närt en dröm om att göra saker tillsammans med andra. Att kombinera deras 100-åriga erfarenhet av innovation inom bröd med andra innovativa företag i regionen. Men först kom pandemin och påverkade hela världen, sedan blev branden för [...]

16feb, 22

Säg hej till en ny spritsig och krämig innovation

Fjällfil och Fjällyoghurt har funnits länge i kyldiskarna. Filen kännes igen på dess spritsiga karaktär och den krämiga yoghurten kännetecknas av hjortronsmaken. Nu lanserar Norrmejerier en helt ny produkt, där de båda egenskaperna möts i en perfekt harmoni. – Mina smak [...]

Till toppen