Notiser om livsmedelsinnovation

Notiser om livsmedelsinnovation

14okt, 24

Saltwell vill salta för bättre hälsa

Hur kan man arbeta innovativt med en produkt som vi alla bör äta mindre av? Fråga Christer Olausson, vd på Saltwell, som ska få livsmedelsindustrin och konsumenterna att salta smartare. Det vi i dagligt tal kallar ”salt” är egentligen natriumklorid, och att äta för myc [...]

07okt, 24

De ska bygga en värdekedja för växtprotein

Proteinish utvecklar nästa generations växtbaserade livsmedel, med högt näringsinnehåll och god biotillgänglighet. Målet är att bygga upp en komplett värdekedja för extruderat växtprotein – och leverera till hela livsmedelsindustrin.Peter Bolinder hade egentligen ingen [...]

20jun, 24

Klimatsmart och prisvärd vegomat för alla

Enkelt, klimatsmart och kostnadseffektivt. Det är ledorden för SimSuFoodS, en grön uppstickare som vill bidra till omställningen mot en mer hållbar livsmedelskonsumtion genom att producera växtbaserade lösningar för storkök.Varför är vegetarisk mat så dyr, trots att spa [...]

03apr, 24

Smarta sporer ska få fler att välja vego

Den Göteborgsbaserade startupen Millow har utvecklat en ny teknik som kan bli en riktig gamechanger i vegovärlden. Det handlar om snabbväxande svampsporer som matas med havre i en kontrollerad miljö som styrs med hjälp av AI. Millow är resultatet av 25 års forskning om [...]

23feb, 24

Hampaosten ska ta världen med storm

Ebba-Maria Olson som driver Mossagården i skånska Veberöd har utvecklat en växtbaserad ekologisk ost av svenskodlad hampa. Det är en världsunik produkt och nu ska produktionen växlas upp. På Mossagården förenas ekologisk grönsaksodling med egen e-handel, gårdsbutik oc [...]

Till toppen