Aktuellt
Webbinarium 20/10 – Nationell kartläggning av test och demoanläggningar för livsmedel
Inom innovationsstödssystemet för livsmedel finns många viktiga testbäddsaktörer. Dock är kunskapen om dessa och därmed tillgängligheten bristande. Det är svårt f [...]
Har du en idé? Kontakta en inkubator!
Runt om i landet finns det flera inkubatorer och science parks som har särskilt fokus på livsmedelskedjan och att stötta idébärare, exempelvis Krinova i Kristians [...]
Ny forskning har resulterat i nya insikter om innovationsprocesser i jordbruksföretag
Under hösten 2020 gjorde Sweden Food Arena en omfattande kartläggning av innovation i livsmedelskedjan. Kartläggningen visade att livsmedelskedjan över lag är lik [...]
Potential att öka svensk produktion av växtprotein – Svensk livsmedelsproduktion behöver en hand i ryggen från politiken
Den 27 september arrangerar Sweden Food Arena ett seminarium i riksdagen tillsammans med företrädare för livsmedelsbranschen, LRF, universitet och offentlig sekto [...]
Livsmedelstrategin 2.0 kräver ett högre tempo och större investeringar
Livsmedelskedjan sysselsätter i dag ca 400 000 personer och bidrar med ett växande förädlingsvärde på cirka 200 miljarder kronor. För att bidra till att realisera [...]
Webbinarium – uppföljning av innovationsenkäten 2020. Vad har innovation betytt för företagens utveckling?
I Sweden Food Arenas kartläggning av livsmedelskedjans innovationskraft kan man se att så många som 8 av tio företag i livsmedelskedjan introducerade nya eller fö [...]