Aktuellt
Slutrapport: Innovation i livsmedelskedjan
Nu kommer den, rapporten som slår hål på myten om att innovationsförmågan hos småföretagen är låg. Merparten av de innovativa företagen i livsmedelskedjan är just [...]
Sweden Food Arena vill få företag inom livsmedelskedjan till innovationstoppen
Hur ska livsmedelskedjan ta sig till topp tre i innovationsrankningar i Europa till år 2030? Det hoppas Sweden Food Arena kunna svara på efter förstudien som nu i [...]
11/11: Webbinarium slutrapport ”Innovation och livsmedelskedjan”
Som land rankas Sverige på andra plats av alla världens länder när det kommer till innovationsförmåga. Men i sektorsspecifika rankingar hamnar svensk livsmedelspro [...]
En myt att innovationsgraden i livsmedelssektorn är låg
Det finns en vanlig föreställning att innovationsförmågan i småföretag är låg. Men det är till viss del en myt, enligt Sara Johansson, forskare inom nationalekono [...]
29/10: Webbinarium om projektet ”Livsmedelskedjan som utvecklingsarena”
Nu är projektet ”Livsmedelskedjan som utvecklingsarena” avslutat och Sweden Food Arena har tagit fram flera konkreta förslag hur samarbetet kan stärkas i livsmedel [...]
Bristande tillgång till testanläggningar, småskaliga produktionsanläggningar och kapital hindrar tillväxten inom livsmedelsnäringen
Foto: Mostphotos, fotograf Maria Kray. 99 procent av alla livsmedelsföretag är små eller medelstora. Många av dem vill växa kring vegetabiliska proteiner och funct [...]