19 oktober, 2021

11/11: Webbinarium slutrapport ”Innovation och livsmedelskedjan”

Som land rankas Sverige på andra plats av alla världens länder när det kommer till innovationsförmåga. Men i sektorsspecifika rankingar hamnar svensk livsmedelsproduktion betydligt lägre. En förklaring är att vi har ett innovationssystem i Sverige som grundas på kunskap om hur man främjar innovation i större företag och företrädesvis de företag som finns i större städer. Detta gör att den befintliga innovationspolitiken, på såväl nationell som regional nivå, riskerar att missa många av de behov och utmaningar som specifikt rör företagen i livsmedelskedjan, där företagen finns utspridda över hela landet och huvudsakligen består av småföretag.

Mot denna bakgrund har Sweden Food Arena, med finansiering från Tillväxtverket, låtit genomföra projektet ”Innovation i livsmedelskedjan” som har kartlagt och analyserat innovation och innovationsaktiviteter i livsmedelskedjan. Syftet med projektet har varit att undersöka förutsättningar och villkor för innovation i livsmedelskedjans olika led med fokus på de små företagen. Läs mer om projektet här.

Under webbinariet presenteras de viktigaste slutsatserna från projektet och hur arbetet för att stärka innovationskraften i svensk livsmedelskedja nu går vidare.

Medverkande på seminariet är Sara Johansson, Jönköpings Internationella Handelshögskola, Anna Eldestrand, Tillväxtverket samt Marie Gidlund, Sweden Food Arena.

Datum, tid och plats: Torsdag 11 november kl 08.00 – 08.55, Teams

Anmäld dig genom formuläret nedan.

Anmälan till webbinarium: Slutrapport "Innovation och livsmedelskedjan"- 11 nov 2021

  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.