Notiser om livsmedelsinnovation

Notiser om livsmedelsinnovation

07feb, 23

Action på regionalt plan

Flera aktörer har gått samman i Skåne i initiativet Skånebönan. Syftet är att skapa större inhemska skördar och ökad vidareförädling av växtbaserat protein. –Vi ser en växande marknad för svenskt växtbaserat protein. Det är bra för både miljön och hälsan, och dessutom [...]

29sep, 22

Säg hej till den nya ogräsbekämparen

I ett garage i Västerås står Ekobot, en robot skapad för att revolutionera jordbruksindustrin. En robot som lärt sig skilja på gröda och ogräs och som rensar bort ogräset utan att skada grödan. Den passar den nya generationens jordbruk, den utan bekämpningsmedel. - Ekob [...]

12sep, 22

Nu blir det enklare att spåra

Det finns ett stort behov av ökad spårbarhet i livsmedelskedjan: för ökad livsmedelssäkerhet, förbättrat och förenklat produktionssystem samt möjligheten att berätta produktens fulla historia, menar Cecilia Ryegård, grundare av Foodchain by Blockchain. Därför arrangerar [...]

22jun, 22

Världens första metanreducerade nötkött nu i butik

I ett unikt pilotprojekt mellan bioteknikföretaget Volta Greentech, dagligvarukedjan Coop och livsmedelsbolaget Protos presenteras nu världens första metanreducerade nötkött. Från 30 juni kan man köpa köttet i utvalda Coop-butiker. Svenska Volta Greentech har tagit fram [...]

Till toppen