Notiser om livsmedelsinnovation

Notiser om livsmedelsinnovation

28maj, 21

Blockkedjeteknik, innovationen som ger Sveriges första spårbara öl

I början av maj lanserades för första gången en lokal och ekologisk öl som kan verifieras och spåras genom hela processen från det att det första maltkornet såddes till dess att ölet tappades på flaskan. Genom datainsamling och blockkedjeteknik kan du som konsument få r [...]

04maj, 21

Våga välj och prioritera så kommer innovationen att landa rätt

Maja Påhlman är Head of Innovation & Product Development på Lantmännen Cerealia. Det är ett av två matbolag inom Lantmännen som har ett antal kategorier och varumärken bland annat Axa, Go Green, Kungsörnen, Start och Finn Crisp med flera. - Jag ansvarar för vårt tid [...]

27apr, 21

Växa tillsammans – tre vägar framåt

Hur kan omställningen till ett hållbart matsystem snabbas på? ICA:s framtidsrapport ”Växa Tillsammans - konsumenten och den växtbaserade maten 2025”  identifierar tre vägar framåt: möjligheten för små producenter att skala upp, lokala ekosystem och samverkan och öppen i [...]

13apr, 21

Fieldgofer 2:0 – den smarta fältbetjänten

Problem är till för att lösas, tycker Karola Reuterström, lantbrukare på Stora Lövhulta gård och en av initiativtagarna bakom projektet Fieldgofer. Markpackning är ett väl känt problem. Tyngden från maskinerna pressar sönder strukturen i jorden. Marken blir hård och syr [...]

09apr, 21

Ny digital plattform ökar tillgängligheten av regionala produkter

Innovationer är viktiga för att utveckla landsbygden. Innovationsstödet EIP-Agri finansierar många spännande innovationsprojekt inom jordbruk, trädgårdsnäringen och rennäringen. Ett spännande projekt är en ny digitala plattform ska underlätta för konsumenterna att hitta [...]

Till toppen