Notiser om livsmedelsinnovation

Notiser om livsmedelsinnovation

09apr, 21

Ny digital plattform ökar tillgängligheten av regionala produkter

Innovationer är viktiga för att utveckla landsbygden. Innovationsstödet EIP-Agri finansierar många spännande innovationsprojekt inom jordbruk, trädgårdsnäringen och rennäringen. Ett spännande projekt är en ny digitala plattform ska underlätta för konsumenterna att hitta [...]

05mar, 21

Framgångsrika innovationer uppstår inte av en slump

Jan Ljungblom, tidigare kock och nu chef kategoriområde Ost & Mejeri på ICA Sverige, har smakat och testat sig igenom många innovationer och produktutvecklingar. Ett stort intresse för mat i kombination med ett målmedvetet arbete tror han är framgången till bra inno [...]

01mar, 21

ThermoSeed – en innovation från jord till bord

ThermoSeed är en biologisk metod som behandlar utsäde och gör den fri från smitta. Det leder till ett minskat behov av bekämpningsmedel, och fördelar för blommor och bin i odlingslandskapet. Genom att använda metoden har svenska lantbrukare kunnat spara två miljoner lit [...]

18feb, 21

En klimatsmart förpackning från skogen

Om du handlar en snackspåse idag så kan själva påsen vara av en ny sorts plast som är tillverkad av tallolja. Sommaren 2020 var Orkla först i världen att lansera snackspåsar i plast tillverkade av fossilfri tallolja. Talloljan är en restprodukt från skogsindustrin, som [...]

12feb, 21

Nyckeln till framgång sitter i smaken

Anders Wallerman, medgrundare till företaget Food for Progress, ville göra något för miljön – och skapade innovationshubben One Planet Food. Hubben har lockat matentreprenörer, foodies och nya konsumenter in i kategorin inom det växtbaserade livsmedelsarbetet. Med rätt [...]

Till toppen