Notiser om livsmedelsinnovation
Ny digital plattform ökar tillgängligheten av regionala produkter
Innovationer är viktiga för att utveckla landsbygden. Innovationsstödet EIP-Agri finansierar många spännande innovationsprojekt inom jordbruk, trädgårdsnäringen och rennäringen. Ett spännande projekt är en ny digitala plattform ska underlätta för konsumenterna att hitta [...]
Klimat, hälsa och inspiration – tre ord som speglar all innovation Arla gör
Klimat, hälsa och inspiration. Det är tre ord som speglar all innovation som Arla gör. - Det ligger i vårt DNA. All innovation oavsett om det är produkter, media eller ute på gårdarna hamnar inom dessa tre områden. Den typen av företag är vi, säger Maria Tornell, innov [...]
Framgångsrika innovationer uppstår inte av en slump
Jan Ljungblom, tidigare kock och nu chef kategoriområde Ost & Mejeri på ICA Sverige, har smakat och testat sig igenom många innovationer och produktutvecklingar. Ett stort intresse för mat i kombination med ett målmedvetet arbete tror han är framgången till bra inno [...]
ThermoSeed – en innovation från jord till bord
ThermoSeed är en biologisk metod som behandlar utsäde och gör den fri från smitta. Det leder till ett minskat behov av bekämpningsmedel, och fördelar för blommor och bin i odlingslandskapet. Genom att använda metoden har svenska lantbrukare kunnat spara två miljoner lit [...]
En klimatsmart förpackning från skogen
Om du handlar en snackspåse idag så kan själva påsen vara av en ny sorts plast som är tillverkad av tallolja. Sommaren 2020 var Orkla först i världen att lansera snackspåsar i plast tillverkade av fossilfri tallolja. Talloljan är en restprodukt från skogsindustrin, som [...]
Nyckeln till framgång sitter i smaken
Anders Wallerman, medgrundare till företaget Food for Progress, ville göra något för miljön – och skapade innovationshubben One Planet Food. Hubben har lockat matentreprenörer, foodies och nya konsumenter in i kategorin inom det växtbaserade livsmedelsarbetet. Med rätt [...]