Notiser om livsmedelsinnovation

Notiser om livsmedelsinnovation

11sep, 23

Framtidens hållbara datadrivna livsmedelsindustri

PiiA-projektet Aroma utvecklar en digitalplattform som ska göra det möjligt för aktörer inom livsmedelsindustrin att producera mat på ett datadrivet sätt. Med hjälp av AI ska matproducenter kunna ändra recept för att till exempel minska kostnader, resurs- och energiför [...]

23aug, 23

En innovation med lycklig knorr

Scans Hållbarhetsgrisen är ett bra exempel på en innovativ idé som resulterade i ett mer ansvarsfullt och hållbart producerat kött som man kan njuta av med gott samvete. Idén föddes vid ett samarbete mellan HKScan och Anders Gunnarsson på Halla gård i Västergötland. An [...]

22jun, 23

Utan innovationer stannar ekolantbruket

Att driva ett ekolantbruk är både en traditionell och innovativ verksamhet. Som lantbrukare måste man hela tiden anpassa sig till nya teknologier, regler och kundkrav samtidigt som det ekologiska fokuset inte får tummas på. Kan vara en svår ekvation, men med listiga in [...]

02maj, 23

Fazer Brainhow – Hjärnvänlig mat på bordet

Hjärnvänlig mat är en term som har blivit alltmer populär på senare tid. Men vad betyder det, och hur kan vi inkludera det i vår kost? Fazer Brainhow, ett koncept inom Fazer Foodtech som är en ny del inom det internationella livsmedelsföretag Fazer, har genomfört omfat [...]

18apr, 23

Tracezilla: Effektiv spårbarhet för livsmedelsföretag

När man driver ett företag inom livsmedelsbranschen är det viktigt att ha full koll på alla olika aspekter av verksamheten. Från inköp av råvaror och produktion till försäljning och distribution, det finns många detaljer att ta hänsyn till - inte minst det att ha koll [...]

Till toppen