Notiser om livsmedelsinnovation
Framtidens hållbara datadrivna livsmedelsindustri
PiiA-projektet Aroma utvecklar en digitalplattform som ska göra det möjligt för aktörer inom livsmedelsindustrin att producera mat på ett datadrivet sätt. Med hjälp av AI ska matproducenter kunna ändra recept för att till exempel minska kostnader, resurs- och energiför [...]
En innovation med lycklig knorr
Scans Hållbarhetsgrisen är ett bra exempel på en innovativ idé som resulterade i ett mer ansvarsfullt och hållbart producerat kött som man kan njuta av med gott samvete. Idén föddes vid ett samarbete mellan HKScan och Anders Gunnarsson på Halla gård i Västergötland. An [...]
Utan innovationer stannar ekolantbruket
Att driva ett ekolantbruk är både en traditionell och innovativ verksamhet. Som lantbrukare måste man hela tiden anpassa sig till nya teknologier, regler och kundkrav samtidigt som det ekologiska fokuset inte får tummas på. Kan vara en svår ekvation, men med listiga in [...]
Fazer Brainhow – Hjärnvänlig mat på bordet
Hjärnvänlig mat är en term som har blivit alltmer populär på senare tid. Men vad betyder det, och hur kan vi inkludera det i vår kost? Fazer Brainhow, ett koncept inom Fazer Foodtech som är en ny del inom det internationella livsmedelsföretag Fazer, har genomfört omfat [...]
Tracezilla: Effektiv spårbarhet för livsmedelsföretag
När man driver ett företag inom livsmedelsbranschen är det viktigt att ha full koll på alla olika aspekter av verksamheten. Från inköp av råvaror och produktion till försäljning och distribution, det finns många detaljer att ta hänsyn till - inte minst det att ha koll [...]
KRAV: “Ekologisk hållbarhetsmärkning som förenklar och vägleder konsumenter att göra hållbara val.”
KRAV har en kännedom på hela 99% men alla kanske inte helt vet exakt vad ni står för och vilka frågor ni driver. Berätta! – KRAV är Sveriges mest kända ekologiska hållbarhetsmärkning för mat. Märkningen har funnits sedan 1985 och blivit en självklar symbol för hållbarh [...]