Notiser om livsmedelsinnovation

Notiser om livsmedelsinnovation

22feb, 22

Ur kris föds innovation och kämpaglöd

Karin Bodin på Polarbröd hade länge närt en dröm om att göra saker tillsammans med andra. Att kombinera deras 100-åriga erfarenhet av innovation inom bröd med andra innovativa företag i regionen. Men först kom pandemin och påverkade hela världen, sedan blev branden för [...]

16feb, 22

Säg hej till en ny spritsig och krämig innovation

Fjällfil och Fjällyoghurt har funnits länge i kyldiskarna. Filen kännes igen på dess spritsiga karaktär och den krämiga yoghurten kännetecknas av hjortronsmaken. Nu lanserar Norrmejerier en helt ny produkt, där de båda egenskaperna möts i en perfekt harmoni. – Mina smak [...]

18jan, 22

Passion, innovation och en hyllning till födelselandet

- Min passion är att ta forskningsresultat från universiteten och anpassa dem till industriprodukter, att ta fram hälsosamma produkter med miljömässigt hållbara produktionsmetoder, säger Arwa Mustafa, forskare och entreprenör. Arwa Mustafa kommer ursprungligen från Suda [...]

20dec, 21

Med eller utan?

- Vi tror på ett samhälle där frågan ”Vill du ha ditt vin med eller utan alkohol” borde vara lika lätt som ”Vill du ha ditt kaffe med eller utan mjölk”, säger Oddbirds Moa Gürbüzer. Med eller utan? Just den frasen väntar Moa Gürbüzer, grundaren av Oddbird på att få höra [...]

15nov, 21

En bättre ”riktig” Malmöfalafel

För en malmöbo så finns det falafel och Malmöfalafel. Nu har Garant tagit fram en ny produkt, en ärtfalafel som smakmässigt har klivit in i segmentet ”Malmöfalafel. ” - Det som är unikt med denna kontra många andra falafelprodukter på marknaden är att den är baserad på [...]

16aug, 21

Klimatsmart fredagsmys

Orklas varumärke Frankful är ett nytt klimatsmart, växtbaserat tacovarumärke, skapat för att förenkla fredgasmyset med minsta möjliga motstånd. - Det är första gången på nästan 30 år som Orkla Foods i Sverige lanserar ett helt nytt varumärke och det är otroligt spännand [...]

Till toppen