Notiser om livsmedelsinnovation

Notiser om livsmedelsinnovation

20dec, 21

Med eller utan?

- Vi tror på ett samhälle där frågan ”Vill du ha ditt vin med eller utan alkohol” borde vara lika lätt som ”Vill du ha ditt kaffe med eller utan mjölk”, säger Oddbirds Moa Gürbüzer. Med eller utan? Just den frasen väntar Moa Gürbüzer, grundaren av Oddbird på att få höra [...]

15nov, 21

En bättre ”riktig” Malmöfalafel

För en malmöbo så finns det falafel och Malmöfalafel. Nu har Garant tagit fram en ny produkt, en ärtfalafel som smakmässigt har klivit in i segmentet ”Malmöfalafel. ” - Det som är unikt med denna kontra många andra falafelprodukter på marknaden är att den är baserad på [...]

16aug, 21

Klimatsmart fredagsmys

Orklas varumärke Frankful är ett nytt klimatsmart, växtbaserat tacovarumärke, skapat för att förenkla fredgasmyset med minsta möjliga motstånd. - Det är första gången på nästan 30 år som Orkla Foods i Sverige lanserar ett helt nytt varumärke och det är otroligt spännand [...]

21jun, 21

När vardagen går att forma

Att misslyckas vid bakning eller matlagning är något de allra flesta känner en frustration över, speciellt när det ligger ett stort arbete bakom. Att vara vegan och försöka göra något som efterliknar en fast form i form av en bulle eller limpa är näst intill helt omöjli [...]

14jun, 21

VegMe: Innovation och smakupplevelser

På Ingarö, i Stockholms skärgård ångar det av innovation och smakupplevelser. Under Pia Schönemyrs smaksäkra ledning utvecklas ingredienser, smaker, konsistens, och textur för VegMe: s veganprodukter. - Jag saknade ett klimatsmart vegansk premiumalternativ som bygger på [...]

01jun, 21

Vardagsinnovation för bättre folkhälsa

Att intresset för mat och dryck utan eller med mindre tillsatt socker växer märker Orkla Foods Sverige som sett en ökad försäljning av den typen av produkter. En lyckad innovation är Felix Osötad Tomatketchup. En helt sockerfri ketchup utan socker eller sötningsmedel so [...]

Till toppen