Notiser om livsmedelsinnovation

Notiser om livsmedelsinnovation

22jun, 23

Utan innovationer stannar ekolantbruket

Att driva ett ekolantbruk är både en traditionell och innovativ verksamhet. Som lantbrukare måste man hela tiden anpassa sig till nya teknologier, regler och kundkrav samtidigt som det ekologiska fokuset inte får tummas på. Kan vara en svår ekvation, men med listiga in [...]

02maj, 23

Fazer Brainhow – Hjärnvänlig mat på bordet

Hjärnvänlig mat är en term som har blivit alltmer populär på senare tid. Men vad betyder det, och hur kan vi inkludera det i vår kost? Fazer Brainhow, ett koncept inom Fazer Foodtech som är en ny del inom det internationella livsmedelsföretag Fazer, har genomfört omfat [...]

18apr, 23

Tracezilla: Effektiv spårbarhet för livsmedelsföretag

När man driver ett företag inom livsmedelsbranschen är det viktigt att ha full koll på alla olika aspekter av verksamheten. Från inköp av råvaror och produktion till försäljning och distribution, det finns många detaljer att ta hänsyn till - inte minst det att ha koll [...]

07feb, 23

Action på regionalt plan

Flera aktörer har gått samman i Skåne i initiativet Skånebönan. Syftet är att skapa större inhemska skördar och ökad vidareförädling av växtbaserat protein. –Vi ser en växande marknad för svenskt växtbaserat protein. Det är bra för både miljön och hälsan, och dessutom [...]

Till toppen