Notiser om livsmedelsinnovation

Notiser om livsmedelsinnovation

20jun, 24

Klimatsmart och prisvärd vegomat för alla

Enkelt, klimatsmart och kostnadseffektivt. Det är ledorden för SimSuFoodS, en grön uppstickare som vill bidra till omställningen mot en mer hållbar livsmedelskonsumtion genom att producera växtbaserade lösningar för storkök.Varför är vegetarisk mat så dyr, trots att spa [...]

03apr, 24

Smarta sporer ska få fler att välja vego

Den Göteborgsbaserade startupen Millow har utvecklat en ny teknik som kan bli en riktig gamechanger i vegovärlden. Det handlar om snabbväxande svampsporer som matas med havre i en kontrollerad miljö som styrs med hjälp av AI. Millow är resultatet av 25 års forskning om [...]

23feb, 24

Hampaosten ska ta världen med storm

Ebba-Maria Olson som driver Mossagården i skånska Veberöd har utvecklat en växtbaserad ekologisk ost av svenskodlad hampa. Det är en världsunik produkt och nu ska produktionen växlas upp. På Mossagården förenas ekologisk grönsaksodling med egen e-handel, gårdsbutik oc [...]

10jan, 24

I hummusfabriken är möjligheterna gränslösa

Mod, envishet och mångkultur. Det är framgångsreceptet som gjort Sevan till ett av Sveriges mest snabbväxande och innovativa livsmedelsföretag. Här funderar man inte på ”om” utan bara på ”hur”. Den här historien börjar 2014 i ett slitet industriområde i Märsta norr om [...]

25sep, 23

Det är entreprenörerna som gör skillnaden!

Hannes van Lunteren har jobbat på Krinova inkubator sedan 2010. Under åren har han mött tusentals idébärare och entreprenörer. Med kunskap om hur innovationsprocessen ser ut, dagens innovationsstödjande system och företagens behov, delar han här med sig av sina insikte [...]

Till toppen