Notiser om livsmedelsinnovation

Notiser om livsmedelsinnovation

11feb, 25

Ljusgårda gör biologin bättre

Vertikalodlaren Ljusgårda triggar naturens egna mekanismer för att utveckla framtidens hållbara och funktionella grödor. Eller vad sägs om sallad som får dig att sova bättre, eller som boostar ditt immunförsvar tack vare sitt höga innehåll av antioxidanter?När ett grabb [...]

28jan, 25

Innovativ klimatkontroll är det nya gröna

Airwatergreen arbetar med energieffektiv kontroll av inomhusklimat. Det handlar om att optimera luftkvaliteten och sänka energikostnaderna med hjälp av innovativ teknologi för avfuktning – i allt från bryggerier till glassproduktion. Temperaturer som varierar mellan va [...]

21jan, 25

Innovativt verktyg gör lantbruket mer klimatsmart

Ett klimatsmart lantbruk är ett attraktivt lantbruk. Det menar Emilia Liljeström, vd på Agronod, där man utvecklat det innovativa verktyget Agrosfär som gör mer detaljerade och automatiserade klimatberäkningar på gårdsnivå möjligt. Agronod är en nationell plattform för [...]

13nov, 24

Coop främjar hållbar konsumtion

Det ska vara enkelt att handla med gott samvete. Det är tanken med Coops innovativa hållbarhetsdeklaration, som tar ett brett grepp på varje varas samlade hållbarhetsavtryck.Coops hållbarhetsdeklaration är ett unikt verktyg som tydligt visar varje produkts påverkan på j [...]

14okt, 24

Saltwell vill salta för bättre hälsa

Hur kan man arbeta innovativt med en produkt som vi alla bör äta mindre av? Fråga Christer Olausson, vd på Saltwell, som ska få livsmedelsindustrin och konsumenterna att salta smartare. Det vi i dagligt tal kallar ”salt” är egentligen natriumklorid, och att äta för myc [...]

07okt, 24

De ska bygga en värdekedja för växtprotein

Proteinish utvecklar nästa generations växtbaserade livsmedel, med högt näringsinnehåll och god biotillgänglighet. Målet är att bygga upp en komplett värdekedja för extruderat växtprotein – och leverera till hela livsmedelsindustrin.Peter Bolinder hade egentligen ingen [...]

Till toppen