Notiser om livsmedelsinnovation
Innovativt verktyg gör lantbruket mer klimatsmart
Ett klimatsmart lantbruk är ett attraktivt lantbruk. Det menar Emilia Liljeström, vd på Agronod, där man utvecklat det innovativa verktyget Agrosfär som gör mer detaljerade och automatiserade klimatberäkningar på gårdsnivå möjligt. Agronod är en nationell plattform för [...]
Coop främjar hållbar konsumtion
Det ska vara enkelt att handla med gott samvete. Det är tanken med Coops innovativa hållbarhetsdeklaration, som tar ett brett grepp på varje varas samlade hållbarhetsavtryck.Coops hållbarhetsdeklaration är ett unikt verktyg som tydligt visar varje produkts påverkan på j [...]
Saltwell vill salta för bättre hälsa
Hur kan man arbeta innovativt med en produkt som vi alla bör äta mindre av? Fråga Christer Olausson, vd på Saltwell, som ska få livsmedelsindustrin och konsumenterna att salta smartare. Det vi i dagligt tal kallar ”salt” är egentligen natriumklorid, och att äta för myc [...]
De ska bygga en värdekedja för växtprotein
Proteinish utvecklar nästa generations växtbaserade livsmedel, med högt näringsinnehåll och god biotillgänglighet. Målet är att bygga upp en komplett värdekedja för extruderat växtprotein – och leverera till hela livsmedelsindustrin.Peter Bolinder hade egentligen ingen [...]
Klimatsmart och prisvärd vegomat för alla
Enkelt, klimatsmart och kostnadseffektivt. Det är ledorden för SimSuFoodS, en grön uppstickare som vill bidra till omställningen mot en mer hållbar livsmedelskonsumtion genom att producera växtbaserade lösningar för storkök.Varför är vegetarisk mat så dyr, trots att spa [...]
Industriell symbios – grunden för grön omställning i livsmedelskedjan
Industriella symbioser och smartare resurshantering är grunden för en lönsam och grön omställning. Det menar Fredrik Indebetou, vice vd och en av grundarna till WA3RM, som bland annat använder spillvärme för innovativ matproduktion. En möjliggörare för smartare resursha [...]