Notiser om livsmedelsinnovation

Notiser om livsmedelsinnovation

13nov, 24

Coop främjar hållbar konsumtion

Det ska vara enkelt att handla med gott samvete. Det är tanken med Coops innovativa hållbarhetsdeklaration, som tar ett brett grepp på varje varas samlade hållbarhetsavtryck.Coops hållbarhetsdeklaration är ett unikt verktyg som tydligt visar varje produkts påverkan på j [...]

14okt, 24

Saltwell vill salta för bättre hälsa

Hur kan man arbeta innovativt med en produkt som vi alla bör äta mindre av? Fråga Christer Olausson, vd på Saltwell, som ska få livsmedelsindustrin och konsumenterna att salta smartare. Det vi i dagligt tal kallar ”salt” är egentligen natriumklorid, och att äta för myc [...]

07okt, 24

De ska bygga en värdekedja för växtprotein

Proteinish utvecklar nästa generations växtbaserade livsmedel, med högt näringsinnehåll och god biotillgänglighet. Målet är att bygga upp en komplett värdekedja för extruderat växtprotein – och leverera till hela livsmedelsindustrin.Peter Bolinder hade egentligen ingen [...]

20jun, 24

Klimatsmart och prisvärd vegomat för alla

Enkelt, klimatsmart och kostnadseffektivt. Det är ledorden för SimSuFoodS, en grön uppstickare som vill bidra till omställningen mot en mer hållbar livsmedelskonsumtion genom att producera växtbaserade lösningar för storkök.Varför är vegetarisk mat så dyr, trots att spa [...]

03apr, 24

Smarta sporer ska få fler att välja vego

Den Göteborgsbaserade startupen Millow har utvecklat en ny teknik som kan bli en riktig gamechanger i vegovärlden. Det handlar om snabbväxande svampsporer som matas med havre i en kontrollerad miljö som styrs med hjälp av AI. Millow är resultatet av 25 års forskning om [...]

Till toppen