Som den första i en serie träffar under våren anordnar Sweden Food Arena en workshop för att tillsammans med ett 20-tal hållbarhetsansvariga från olika aktörer i hela livsmedelskedjan diskutera hur vi når ett av Arenans fyra mål.
Arenans ambition är att den svenska livsmedelskedjan tillsammans ska utveckla framtidens hållbara matsystem. För att nå dit behöver vi tänka både systemiskt och tvärvetenskapligt. Forumet för detta kommer vara workshops, där vi identifierar, diskuterar och sammanställer våra behov och jobbar i en samskapande process med kollegor i branschen.
Första tillfället i denna serie sker torsdagen den 12 december. I workshopen kommer vi att arbeta vidare med en av våra fem missioner för att staka ut vägen till en klimatneutral livsmedelsproduktion till 2045. Vi kommer inventera vilka innovationer och vilken forskning som efterfrågas samt vilka lösningar och vilken kunskap och kompetens som behövs.
Syftet är att:
- Sammanställa branschens utmaningar och behov, som sedan ska inkluderas i arbetet med att ta fram en gemensam forskningsagenda
- Lyssna på varandra och dra nytta av vår kollektiva intelligens för att tillsammans identifiera forskningsområden
- Skapa förutsättningar för nya samarbeten för en hållbar livsmedelssektor i världsklass
I och med denna workshop har startskottet för arbetet med att utveckla livsmedelsbranschens gemensamma innovations- och forskningsagenda gått. Information om nästa workshoptillfälle, som kommer ske under början av 2020, kommer att publiceras på hemsidan – håll utkik!