Aktuellt
Sverige behöver ett bredare samarbete kring livsmedel
Den internationella efterfrågan på växtbaserad mat och dryck är stor. Den danska näringen har räknat ut att för varje procent marknadsandel de tar på den internat [...]
Innovation i livsmedelskedjan: ”Vi måste gå från projekt till process”
Skippa ”projektifieringen” och satsa på ett övergripande innovationssystem inom livsmedelskedjan, med koordinerade och långsiktiga satsningar som omsätter kunskap [...]
Investera ytterligare en matmiljard i innovation och forskning
Livsmedelsproduktionen har aldrig varit så avancerad som nu. Konkurrensen är tuffare än någonsin och samhällsutmaningarna flera. Det hävdar Marie Gidlund, verksam [...]
Matmiljarden – för utveckling av framtidens hållbara och innovativa livsmedelssystem
Ytterligare en matmiljard, det är Sweden Food Arena’s förslag till regeringens kommande forsknings- och innovationspolitiska proposition 2024. Genom ökade satsnin [...]
Livsmedelssektorns innovations- och forskningsagenda visar vägen mot ett innovativt och hållbart livsmedelssystem
Sweden Food Arena presenterar idag en uppdaterad version av livsmedelssektorns Innovations- och forskningsagenda. Med ökade satsningar på innovation och forskning [...]
Animalier – en värdekedja med stor potential
Sweden Food Arena har under våren kartlagt forsknings- och innovationsbehoven i hela värdekedjan kring nöt, svin och fjäderfä. Hittills har kartläggningar inom i [...]