Aktuellt
Innovation i livsmedelskedjan: ”Vi måste gå från projekt till process”
Skippa ”projektifieringen” och satsa på ett övergripande innovationssystem inom livsmedelskedjan, med koordinerade och långsiktiga satsningar som omsätter kunskap [...]
Investera ytterligare en matmiljard i innovation och forskning
Livsmedelsproduktionen har aldrig varit så avancerad som nu. Konkurrensen är tuffare än någonsin och samhällsutmaningarna flera. Det hävdar Marie Gidlund, verksam [...]
Matmiljarden – för utveckling av framtidens hållbara och innovativa livsmedelssystem
Ytterligare en matmiljard, det är Sweden Food Arena’s förslag till regeringens kommande forsknings- och innovationspolitiska proposition 2024. Genom ökade satsnin [...]
Livsmedelssektorns innovations- och forskningsagenda visar vägen mot ett innovativt och hållbart livsmedelssystem
Sweden Food Arena presenterar idag en uppdaterad version av livsmedelssektorns Innovations- och forskningsagenda. Med ökade satsningar på innovation och forskning [...]
Animalier – en värdekedja med stor potential
Sweden Food Arena har under våren kartlagt forsknings- och innovationsbehoven i hela värdekedjan kring nöt, svin och fjäderfä. Hittills har kartläggningar inom i [...]
Webbinarium 20/10 – Nationell kartläggning av test och demoanläggningar för livsmedel
Inom innovationsstödssystemet för livsmedel finns många viktiga testbäddsaktörer. Dock är kunskapen om dessa och därmed tillgängligheten bristande. Det är svårt f [...]