Aktuellt
Små företag och bristande helhetssyn i innovationssystemet präglar innovation i livsmedelskedjan
Livsmedelssektorn skiljer sig från andra branscher med sina många små företag spridda över hela landet. Det ger unika möjligheter till tillväxt, men ställer också [...]
Webbinarium om Livsmedelskedjans innovationssystem och dagens stödfunktioner
Välkommen till ett webbinarium om Livsmedelskedjans innovationssystem och dagens stödfunktioner - Är de ändamålsenliga? Under vintern har Sweden Food Arena undersö [...]
Livsmedelssektorn i Sverige en motor i svensk ekonomi
Hela livsmedelskedjan sysselsätter över 300 000 personer från lantbruk och förädling till dagligvaruhandel, storkök och restaurang. – Svenska konsumenter handlar [...]
Stora möjligheter påverka livsmedelsproduktionen
Behovet att utveckla ett hållbart livsmedelssystem har funnits länge, och under coronapandemin har fokus på livsmedelsindustrin blivit än mer tydlig. Helt plötslig [...]
Tydlig satsning på livsmedel i Forsknings- och innovationspolitiska propositionen
– Vi är mycket positiva till den tydliga satsningen på ökad forskning och innovation i livsmedelssektorn i regeringens forskningsproposition. Det är ett bra första [...]
Flera aktörer samverkar för bättre livsmedel
Få saker engagerar så mycket som maten på våra tallrikar. Var den kommer ifrån, hur djuren mår och – inte minst vilken klimatpåverkan det gör. För att nå hållbarhe [...]