Aktuellt
”Vart är ni på väg?”
Marie Gidlund arbetar för Sweden Food Arena, en satsning där aktörer inom livsmedelsbranschen samverkar kring forskning och innovation för en innovativ, hållbar, [...]
Succéresan – från innovation till uppskalning
Att utveckla en kreativ innovation till att bli en hållbar produkt som bidrar till god hälsa är svårt. Många misslyckas. Men när små och stora företag samarbetar, [...]
Vi närmar oss en matmiljard, miljon för miljon!
Årets julklapp till livsmedelskedjan är regeringens nya forsknings- och innovationsproposition. Propositionen lägger grunden för politiken de kommande fyra åren o [...]
Sverige har hamnat på efterkälken – nu kräver hon mer pengar till matindustrin
Fem kriser på fem år har ökat politikernas förståelse för livsmedelskedjans komplexitet. Men fler matmiljarder behövs för att näringen ska bli en motor i svensk e [...]
Rätt förpackning minskar matsvinnet
Att förpacka mat på rätt sätt fyller många funktioner. Förpackningen är en budbärare, den skyddar produkten och den skapar förutsättningar för att det som är förp [...]
Kommentar till Regeringens höstbudget angående satsningar på FoI inom livsmedel
Sverige har förutsättningar för en större produktion, högre förädlingsvärden samt en ökad resurseffektivitet i hela landet, vilket även regeringen pekar på i höste [...]