30 oktober, 2025

Webbinarium: Biotillgänglighet – Så får vi maten att leverera näring

Enligt näringsdeklarationen på ditt inköpta mellanmålsnacks innehåller den all näring du behöver. Men tas verkligen näringen upp av kroppen? Vad är food matrix? Hur kan ett livsmedels struktur påverka upptaget av näringsämnen? Vilken typ av processning ska företag satsa på för att göra näringen mer biotillgänglig? Hur ser biotillgängligheten ut för den nya generationen hybridprodukter som kombinerar animalier och vegetabilier?
I del två av Sweden Food Arenas webbinarieserie Forskningsfronten är det professor Robert Brummer (Örebro Universitet) och doktor Susanne Bryngelsson (RISE) som svarar på frågorna. Anders Engström leder samtalet och inleder med en kortare spaning i ämnet.

Välkommen till en inspirerande kunskapslunch, där du står för lunchen och våra gäster i en skärm framför dig står för kunskapen. Är du med live har du också möjlighet att ställa dina frågor.