Notiser om livsmedelsinnovation
LIVEKINDLY Collective
Susanne Ekstedt är senior innovation manager hos det globala växtbaserade livsmedelsbolaget LIVEKINDLY Collective. – Vi har som mål att omvandla det globala livsmedelssystemet till ett hållbart system, genom att få fler människor att äta växtbaserad kost. Vi är det end [...]
Livsmedelspriset 2020 går till Fazer och innovationen Havreris
En försiktigt polerad havrekärna från Frebaco har gjort succé i matsammanhang. Med namnet Havreris görs en tydlig koppling för att hjälpa konsumenter att byta ut importerat ris till ett hållbart svenskt alternativ. Martin Pardell är ansvarig för teamet som jobbade fram [...]
Enklare att följa hållbart i matkorgen
Hur mycket vatten gick det åt för att odla produkten? Skövlas regnskog för att kunna tillverka den? Hur har villkoren för arbetarna på fabriken varit? Precis som Coop för 75 år sen var först med att visa innehållsförteckningar på varorna blir Coop snart först med att be [...]