Aktuellt
Växtförädling som innovation
Sedan 2018 håller Sveriges Lantbruksuniversitet på att bygga upp ett nytt kompetenscentrum för växtförädling, SLU Grogrund i Alnarp i Skåne. Efter flera års tillba [...]
Ny satsning på djurens roll i livsmedelssystemet skapar framtidshopp och hållbara innovationer
Vilken roll spelar djuren i en ökad, hållbar och lönsam livsmedelsproduktion i Sveriges regioner? Med en finansiering på 48 miljoner från det statliga forskningsrå [...]
”De små företagen driver innovation i livsmedelskedjan”
– Vad menar vi med begreppet innovation och vad vill vi inkludera? Företag behöver ständigt förbättras och utvecklas, men det är inte säkert att det alltid krävs s [...]
Framtidens klimatsmarta mat
Om några år kommer andelen mat från hav och sjö att vara mycket högre andel av vår konsumtion än idag. Den nya satsningen ”Blå mat – Centrum för framtidens sjömat” [...]
Vertikal samverkan i en horisontell bransch
– Om vi ska kunna få mer vertikal samverkan i en horisontellt orienterad bransch gäller det att hitta värdekedjor där tillväxten inte sker på bekostnad av andra, s [...]
Intervju med Sara Johansson om projekt ”Innovation i livsmedelskedjan”
– Att bli mer innovativ förutsätter samverkan utanför det lokala klustret, säger Sara Johansson, Jönköpings universitet Få in småföretagen i innovationssystemet – [...]