Notiser om livsmedelsinnovation
Sweden Food Arenas innovationsguide – 6 sätt att bli ett mer innovativt livsmedelsföretag
Om ditt företag på sikt ska överleva och vinna på marknaden behövs ett långsiktigt innovationsarbete. Innovation kan exempelvis handla om att markant förbättra existerande produkter, ta fram nya produkter, nya processer, utveckla nya marknadsföringsmetoder eller företa [...]
Tio spännande projekt med smaken framför allt
Smak och sensorik är helt avgörande för att utveckla nya livsmedel som kan bidra till mer hållbara och hälsosamma matvanor. Mat måste helt enkelt smaka gott för att kunna göra skillnad. Det har Formas tagit fasta på i en stor utlysning. Här är ett smakprov på de prelim [...]
Ett nytt recept för livsmedelsindustrin
Foptec digitaliserar livsmedelsindustrin, vilket sparar både tid och pengar. Det handlar om att effektivisera och kvalitetssäkra verksamheter genom att våga släppa taget om PPP – papper, penna och pärm. Glöm det där med gamla kalkylblad och tidskrävande manuella proces [...]
Ökad avkastning och kvalitet med precisionsodling
Yara är inte bara leverantör av klimatsmart gödsel utan erbjuder även smarta verktyg för innovativ precisionsodling. – Det handlar om att göra rätt saker på rätt ställe i rätt mängd och i rätt tid, säger chefsagronomen Ingemar Gruvaeus. Yara är ett världsomspännande fö [...]
Re:meat brygger framtidens hållbara kött
Re:meat har utvecklat ny teknik som kan komma att revolutionera bioproduktion av mat och omdefiniera vad kött egentligen är. Det handlar om celler från ko som får växa i ett slutet odlingssystem – och som efter skörd exempelvis kan förädlas till extremt klimatsmarta kö [...]
Hampa är svaret på tuffa utmaningar
Framtidens gröda är redan här. Det menar Clas Dahlén, grundare och vd för det gotländska företaget Hemp Foods, som vill driva den gröna, cirkulära omställningen med hjälp av industriell hampa. Hampa är en mångsidig gröda som har allt: klimatsmart, snabbväxande, jordför [...]

