16 september, 2021

Vad smakar det egentligen – en workshop om sensorik

Det räcker inte att maten är hälsosam – den måste givetvis smaka gott också. Forskning inom sensorik vrider och vänder på frågor om smak, doft och textur. Hur kan vi utveckla nya produkter med mindre socker, fett och tillsatser men med samma goda smak? Påverkar färger och ljud smakupplevelsen?

Örebro universitet vill bidra till utveckling och spridning av kunskap om sensorik inom livsmedelssektorn. Därför arrangerar universitetet tillsammans med Livsmedel i Fokus och Sweden Food Arena en digital workshop för att diskutera hur detta görs på bästa sätt och vilka behov branschen har när det gäller kunskap inom sensorik.

Professor Åsa Öström och universitetslektor Mischa Billing kommer ge en presentation av den aktuella forskningsfronten och berätta om forskning som pågår i det sensoriska labbet på universitetet.

Det kommer finnas möjlighet att diskutera behov och önskemål i små och stora grupper. Dessutom kommer Livsmedel i Fokus presentera resultatet av en enkät som deras medlemmar har svarat på.

Varmt välkommen att delta vid denna workshop!
– Robert Brummer, vicerektor för Mat och hälsa vid Örebro universitet
– Cecilia Öster, verksamhetsledare för Livsmedel i Fokus
– Marie Gidlund, verksamhetschef för Sweden Food Arena

Var: via Zoom
När: 5 oktober kl. 08.15 – 11.00
Hur: Anmälan görs via denna länk

Vid Örebro universitet pågår en strategisk satsning på Mat och hälsa med tvärvetenskaplig forskning vars mål är att bidra med kunskap som möjliggör nya lösningar inom näringsliv, offentlig sektor och civilsamhället. Läs mer om Mat och hälsa-satsningen.