Hela Sweden Food Arenas eminenta forskning- och innovationskommitté under ett av sina möten. Med på mötet är även representanter från Vinnova och Formas.
I juni avser Arenan presentera en forskningsagenda som redogör för livsmedelsbranschens samlade forsknings- och innovationsbehov. Under våren ägnar sig därför vår forskning- och innovationskommitté åt ett omfattande arbete och tar under tiden gärna emot branschens inspel.
Sedan årsskiftet har Sweden Food Arenas forskning- och innovationskommitté ägnat sig åt det digra arbetet att ta fram en forskningsagenda, som sammanställer branschens samlade forsknings- och innovationsbehov.
Utifrån material från 2017 och 2018 i form av Arenans tidigare grupparbeten samt rapporter, undersökningar och önskemål insamlade från företag och branschorganisationer är Arenans ambition att åstadkomma en logisk sammanställning av vilka frågor och områden som är prioriterade framöver. När en första version av agendan finns sammanställd skickas materialet på remissrunda till Arenans medlemmar under april månad. Efter justeringar av materialet i maj lanseras därefter forskningsagendan i juni.
Kommitténs arbete ersätter de workshops som Arenan planerat att genomföra under våren. Detta för att säkerställa att de omfattande inventeringar av forsknings- och innovationsbehovet som många företag och organisationer redan gjort omhändertas. Men det betyder inte att vi inte vill ha ytterligare inspel.
Är du verksam inom primärproduktion, förädling, handel, restaurang/gastronomi eller leverantör till livsmedelssektorn och har förslag på vad som borde finnas med i agendan? Tveka inte att delge dessa till vår verksamhetsledare Marie Gidlund – nåbar här!