5 mars, 2021

24/3 Webbinarium: Är livsmedelskedjan innovativ?

I Sverige har idag över 95 % av alla företag färre än 10 anställda, så kallade mikroföretag. Dessa företag ingår inte i den kartläggning av innovationsförmåga hos företag som SCB genomför varje år och därför har vi mycket låg kunskap om hur innovativa de små företagen är i Sverige. I praktiken betyder detta att vårt innovationssystem i Sverige är uppbyggd kring den kunskap vi har om främst medelstora och framförallt stora företag.

För att kunna utveckla ett innovationssystem med rätt verktyg och insatser för alla företag i hela livsmedelskedjan, har Sara Johansson och Lina Bjerke, forskare vid internationella handelshögskolan vid Jönköpings universitet, gjort en enkätstudie som omfattar drygt 1 300 företag i hela livsmedelskedjan i hela Sverige. Under seminariet får vi svar på frågan – hur innovativa är företagen i livsmedelskedjan?

Rapporten ingår i projektet ”Innovation i livsmedelskedjan”, ett projekt som finansieras av Tillväxtverket.
Läs mer om projektet här.

Datum, tid och plats: Onsdagen 24 mars kl 08.00 – 08.55

Anmäld dig genom formuläret nedan.

Anmälan till webbinarium: Är livsmedelskedjan innovativ? - 24 mars 2021

  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.